čtvrtek 10. března 2022

Duše k nám promlouvá ve chvílích ticha.

Jsem vděčná. 
Vděčná za chvíle uvědomění, kdy se odemyká nová vlna laskavosti k sobě. Pokaždé, když si takhle připadám o krůček blíže ke svému nitru, znamená to, že jsem prošla dalším pohybem... volným osvobozujícím. Schválně neříkám změna nebo transformace, neboť je to opravdu malý pohyb, malý malinký záchvěv. 
Některé chvilky bolí a ani si člověk neuvědomuje odkud to pochází. Jenže tu bolest jde vždy vnímat jiným způsobem. Nemusí to nutně znamenat přeměnit na to krásné, prozářené. Někdy to je uznání přítomnosti bolesti, taková jaká je, a pouze ji pozorovat. Možná jsou to zbylé útržky, které chtějí zrovna pozornost. 

Ať už je to cokoliv, pokaždé z takové příhody pocítím pokoru k životu. Že život je dokonalý, úplný. Je to potvrzení a potom se mohu více ponořit do sebe.

3 komentáře:

  1. Moc hezky popsané slova, která mě rozplakala dojetím i s písní. Občas opravdu zapomínáme na pokoru k životu a vlastně celkově. Děkuji. :-))

    OdpovědětVymazat

Nějaké trvání

Když tak to století čekala zjistila, že nemůže žít bez dechu *prudký dech* jenž se skládá a skládá, podobně jako střípky z rozbitého hrnku a...

Archiv blogu